Βασιλική Πικραμένου | Νομίζω ότι τα δόντια του παιδιού μου είναι λίγο στραβά. Τι να κάνω;
16019
post-template-default,single,single-post,postid-16019,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,qode-theme-cms,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Νομίζω ότι τα δόντια του παιδιού μου είναι λίγο στραβά. Τι να κάνω;

Νομίζω ότι τα δόντια του παιδιού μου είναι λίγο στραβά. Τι να κάνω;

Κατά την περίοδο της νεογιλής και μικτής οδοντοφυΐας, πολλά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν τη σωστή ανατολή, την διευθέτηση και τη σύγκλειση των δοντιών (τρόπος που κλείνουν μεταξύ τους).

Οι πιο συχνοί αιτιολογικοί παράγοντες είναι η κληρονομικότητα, οι στοματικές συνήθειες  (κυρίως ο θηλασμός του δακτύλου και η παρατεταμένη χρήση πιπίλας) και η πρόωρη απώλεια δοντιών.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περιπτώσεις πρόωρης απώλειας νεογιλών δοντιών όπου απαιτείται συνήθως διατήρηση ή επανάκτηση χώρου, ώστε να μην επηρεαστεί η ανατολή των μόνιμων δοντιών.

Ο Παιδοδοντίατρος είναι αυτός που θα εξετάσει το παιδί και ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του θα προχωρήσει στη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση τυχόν ορθοδοντικών προβλημάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και παραπομπή σε ορθοδοντικό.

Πηγή: Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία